Dojenčki in malčkiDojenčki in malčki


Dojenčkov prvi pregled oči

Dober vid je pri otrocih nadvse pomemben, saj se večino stvari naučijo prav z gledanjem. Zato ni nikoli prezgodaj za nego oči vašega otroka. Veliko dojenčkov in predšolskih otrok ima redne preglede oči, ki so del rutinskih razvojnih pregledov. Ti pregledi so neprecenljivi, a niso tako temeljiti kot popoln pregled oči, ki ga opravi izkušeni optometrist.


Po rojstvu pediater že v porodnišnici preveri vid dojenčka. Težave z vidom novorojenčka so zelo redke. Vid novorojenčka predstavlja 75 % vida odraslega človeka, ki se dokončno razvije v prvih dveh letih življenja.Testi za malčke
 

Priporočamo, da otrok prvi pregled za oči opravi pri starosti približno treh let. Učne težave so včasih lahko posledica neodpravljenih težav z vidom, zato je zelo pomembno, da se jih čim prej zazna, saj so možnosti za odpravo težav kasneje veliko večje.


Test, ki ga izvajamo v Optiki Oblak, je zelo prijazen in zanimiv za otroke vseh starosti.Kontrola vida
 

Vedeti morate, da je pregled za oči popolnoma neboleč in otroku ni treba znati brati. Najprej vas bo optometrist povprašal o morebitnih družinskih težavah z vidom in ali ima otrok kakšne težave pri igranju, gledanju slik ali opazovanju majhnih predmetov. Nato bo opravil nekaj testov, primernih za otroke, na koncu pa vam bo predstavil končne rezultate.


Dr Emil Oblak, optometristNaročilo na očesni pregledSorodni članki:

- Pregled vida za otroke

- Oči in vid pri otrocih

- Dojenčkov prvi pregled oči

- Prva šolska leta

- Starši in nosečnost

- Otroci in kontaktne leče

- Otroška sončna očala