Očala

Za boljši vid in lepši videz
 

Še pred časom očala nikakor niso bila tako priljubljena kot danes, ko so postala skoraj nepogrešljiv modni dodatek, pa tudi zelo ljuba nuja. Debeli, ozki, temni, kvadratni okvirji, ki preskakujejo palete barv in spreminjajo oblike, nam pomagajo skozi vsakdan. Odprejo nam vrata v svet in nas skrijejo pred vsiljivci, pobarvajo nam sivino vsakdana in rešujejo naše zagate pri izbiri modnih dodatkov. Očala so postala naš najboljši prijatelj.

Očala za računalnik


Zakaj uporabljati očala za računalnik?Digitalni stres-zaščita oči


Sindrom računalniškega vida vpliva na očesno zdravje in počutje ter lahko povzroča tudi splošno utrujenost.


Članek: Očala za računalnik


Očala za voznike!


Očala za vožnjo DriveWear = polarizacija + fotokristali + sloj proti blešlanju


Očala za voznike DriveWear


Članek: Očala za vožnjo
Vrste očal


Očala so priljubljen modni dodatek. Tako moški kot ženske so spoznali, da lahko očala popolnoma spremenijo njihov videz in podobo, ki jo želijo ustvariti. Odlična izbira različnih modelov in barv, ki so zdaj na voljo po meri, prinašajo popolno usklajujevanje z obleko in drugimi dodatki. Prav tako pa lahko s pomočjo okvirjev pudarite svoje najboljše obrazne poteze.


V naši Optiki Oblak smo specializirani v individualni oskrbi. Za vas opravimo vse potrebne meritve za različne vrste očal glede na vaše potrebe in želje:
Enožariščna očala


Enožariščna očala imajo samo eno dioptrijo po celotni površini stekla. Mlajši od 40. let lahko z njimi gledajo na daleč in blizu. Pri starejšem prebivalstvu pa so enožariščna stekla primerna, ko posameznik želi dioptrijo za daleč in blizu v dveh ločenih očalih.Progresivna ali multifokalna očala

Progresivna stekla nam omogočajo oster pogled na bližino in daljavo s samo enimi očali. Pri progresivnih očalih je zgornji del stekla namenjen daljavi, spodnji pa branju. Dioptrija se med bližino in daljavo stopnjuje postopoma, neprekinjeno, brez črte ali vidne prelomnice. Vmesni vid nam pomaga pri gledanju predmetov na vmesni razdalji, naprimer pri delu z računalnikom.Korekcijska očalaDelavna progresivna očala


Delavna progresivna očala so namenjena intenzivnemu pisarniškemu delu pred računalnikom. V zgornjem delu stekla imamo široko vidno polje, ki omogoča oster pogled do razdalje dveh metrov, skrajno spodnji del pa nam omogoča dober vid drobnega tiska. Široko polje po sredini stekla nam omogoča dober vid na računalniški zaslon. Dioptrijo je mogoče prilagoditi vašim potrebam glede na razdalje v vašem delavnem okolju.


Bifokalna očala


Bifokalna stekla sodijo v starejšo generacijo multifokalnih očal. Bližina in daljava sta narejeni iz dveh ločenih delov, skupaj pa sta spojeni v eno steklo. Zaradi tega je vidna črtica, ki je nek mejnik med poljem za daljavo in bližino. To so torej očala z dvožariščnimi stekli, imenovana bifokalna. Tako kot pri progresivnih, služijo za gledanje na blizu in daleč. Bifokalna stekla so sestavljena iz večjega segmenta za gledanje na daljavo in manjšega, bližinskega dela. Tovrstna očala so idealna za starejše uporabnike, saj je njihova uporaba preprosta, poleg tega pa so cenovno zelo ugodne. Cena je skoraj povsem enaka ceni bralnih očal.