Očesni ječmenOčesni ječmen

Očesni ječmen je večanje dolge, tanke žleze lojnice na veki, ki nastane zaradi zamašitve izvodila žleze na robu očesne veke.


Sprva se na očesu vidi in zatipa ječmenu podobno tvorbo: veka je zatekla, prisotna je bolečina in oči so razdražene. Vendar po nekaj dneh simptomi izginejo in za seboj pustijo okroglo, nebolečo oteklino na veki, ki se v prvem tednu počasi veča. Pod veko se lahko razvije rdeče ali sivo področje.Pri blaženju očesnega ječmena si lahko pomagate z grelno-hladilno prevezo za oči. Uporabite jo lahko tekom dneva in zvečer pred spanjem. Dobite jo v naši optiki in spletni trgovini.


External link opens in new tab or windowSpletna trgovina Optika Oblak


Pogosto se z domačimi prijemi zdravi očesni ječmen s toplo prevezo, vlažilnimi obkladki in masažo vek. Kako poteka domače zdravljenje, preberite v članku pod rubriko External link opens in new tab or windowZdravljenje suhih oči in očesnega ječmena.


Večina ječmenov brez zdravljenja izgine že po nekaj mesecih, vendar pa vam v Optiki Oblak svetujemo, naj kakršnekoli spremembe ali tvorbe pregleda očesni strokovnjak.


Dr Emil Oblak, optometristNaročilo na očesni pregled