Vrste tekočin za kontaktne leče


14-dnevne in mesečne kontaktne leče je potrebno vsak dan očistiti, splakniti in razkužiti s tekočino za nego kontaktnih leč. Na trgu imamo široko izbiro izdelkov, ki pa niso vezani na specifično vrsto kontaktnih leč. Delijo se v dve skupini, večnamenske tekočine in tiste na bazi peroksida.


Pri večnamenskem sistemu se uporablja isto tekočino za čiščenje, splakovanje, shranjevanje, dezinfekcijo in vlaženje kontaktnih leč. Pri peroksidnem sistemu (AOSeptPlus) tekočina iz "flaške" ne sme priti direktno v stik z očesom, ker ga opeče. Potrebno je počakati, da so kontaktne leče najmanj 6 ur v posebni posodici, kjer se nahaja nevtralizacijski "disk", ki spremeni peroksidno tekočino v fiziološko raztopino. Ta sistem je najbolj učinkovit pri dezinfekciji, je pa potrebno, da smo pazljivi in dosledni pri uporabi.


POZOR!


Pri istih kontaktnih lečah ne smemo uporabljati različnih tekočin za leče, ker se konzervansi posameznih večnamenskih tekočin med sabo vežejo in postanejo toksični. V primeru, da želimo zamenjati tekočino za nego leč, to storimo z novim parom leč, v novi posodici za shranjevanje kontaktnih leč.V naši Optiki Oblak dobite pet vrst tekočin za kontaktne leče. Preberite njihove lastnosti in vabljeni v našo optiko po nasvet in nakup.


All-In-One Light


All-in-One-Light je večnamenska raztopina za občutljive oči in vse vrste kontaktnih leč. Raztopina vsebuje lubrikant in je posebej zasnovana za uporabnike z občutljivimi očmi. Njena prednost je združljivost z vsemi lečami, vključno z lečami iz silikonskega hidrogela.

All-In-One Light


Odlikuje jo boljša učinkovitost v primerjavi z drugimi večnamenskimi raztopinami za čiščenje in antimikrobno delovanje. Hkrati izboljša udobje ob nošnji leč in preprečuje njihovo izsušitev. Odstranjuje značilno nalaganje proteinov, lipidov in kalcija ter dokazano preprečuje okužbe z bakterijo Acanthamoeba.

 
      LASTNOSTI              
           PREDNOSTI                      
Visokoučinkovita večnamenska raztopina.
Boljša učinkovitost v primerjavi z drugimi večnamenskimi tekočinami za čiščenje in antimikrobno delovanje.                               
Preizkušene klinične prednosti.
Prijetno delujoča raztopina.
Vsebuje lubrikant.
 Izboljša udobje ob nošnji leč
 in preprečuje njihovo izsušitev.
Posebej zasnovana za paciente z občutljivimi očmi.
Večina uporabnikov jo je sprejelo brez težav.
Vodilna večnamenska tekočina na britanskem trgu.
Uspešno jo uporablja največ
zdravnikov in pacientov v  primerjavi z drugimi tovrstnimi izdelki.
Večnamenska uporaba.
Odstranjuje značilno nalaganje proteinov, lipidov in kalcija ter dokazano preprečuje okužbe z  bakterijo Acanthamoeba.
Združljivost z vsemi lečami, vključno z lečami iz silikonskega hidrogela.
Pacienti jo v veliki večini prenašajo brez težav.


Cena All-in-One-Light 360 ml = 10,00 EUR
Cena All-in-One-Light 60 ml = 4,00 EUR

Opti-Free Pure Moist

All-In-One Light


Opti-Free Pure Moist je večnamenska dezinfekcijska raztopina za čiščenje in dezinfekcijo mehkih kontaktnih leč. Z inovativnim, lastniško zaščitenim, vlažilnim sistemom TearGlyde zadržuje več vlage na površini leč kot običajne raztopine. Tako vaše leče ostanejo vlažne do 14 ur in omogočajo udobno nošenje ves dan.


POVEČUJE ZMANJŠUJE
  • Čistost leč
  • Vlažnost površine leč
  • Udobje pri nošenju leč
  • Bistrost vida
  • Kopičenje beljakovin na leči
  • Usedline na leči
  • Neprijeten občutek pri nošenju leč
  • Pordelost oči


Cena Opti-Free Pure Moist 300 ml = 12,00 EUR


SoloCare Aqua


SoloCare Aqua je enosteklenična dezinfekcijska raztopina za čiščenje, izpiranje, shranjevanje, odstranjevanje proteinov in vlaženje mehkih kontaktnih leč. Z vlažilnim učinkom Hydrolock, s posebnimi sestavinami sorbitolom in provitaminom B, zagotavlja celodnevno vlaženje in udobje.


SoloCare AquaTekočini je priložena antibakterijska posodica za leče MicroBlock, ki vsebuje srebro in je prepojena z antimikrobno učinkovino. Ta ob stiku uniči bakterije in druge mikroorganizme in hkrati zavira rast novih bakterij.

 

Izotonična, vodna antibakterijska raztopina vsebuje: polyhexanide 0.0001% (aktivna učinkovina in konzervans), Hydrolock (dexapanthenol in sorbitol), sodium phospate, tromethamine, poloxamer 407, disodium edetae.


Cena Solocare Aqua 360 ml = 10,00 EUR
Cena Solocare Aqua 90 ml = 6,00 EUR

AO Sept Plus


AO Sept Plus je enostopenjski sistem za čiščenje, dezinfekcijo in shranjevanje vseh vrst kontaktnih leč, izdelan na osnovi peroksida. Vsebuje 3% H²O², Pluronic 174R in s platino prevlečen aodisk.


AO Sept Plus

Je sistem za nego kontaktnih leč za čiščenje, dezinfekcijo, nevtralizacijo, odstranjevanje proteinov in shranjevanje vseh vrst kontaktnih leč, vključno leč iz silikonskega hidrogela.


Leče očisti brez drgnjenja in jih razkuži. Je brez konzervansov in je okolju prijazno.


V paketu se nahaja tekočina za čiščenje in dezinfekcijo in posodica in držalo za leče z AODISK katalizatorjem za nevtralizacijo - minimalen čas namakanja je 6 ur.


Cena AO Sept Plus 360 ml = 13,00 EUR

 

ReNu MultiPlus


ReNu MultiPlus je sterilna izotonična raztopina za čiščenje, razkuževanje in odstranjevanje beljakovin z mehkih kontaktnih leč. Namesto ločenih razkužil lahko uporabite le eno stekleničko, ki združuje vse prvine razkužil, nevtralizatorjev in tablet za odstranjevanje beljakovinskih oblog.


ReNu MultiPlus


Vsebuje borovo kislino, dinatrijev edetat, natrijev borat in natrijev klorid; DYMED (poliamino propil bigvanid) 0,0001%, HYDRANATE (hidroksi alkil fosfonat) 0,03%, poloksamin 1%.


Bausch & Lomb pri negi leč priporoča drgnjenje in izpiranje. Večnamenska raztopina ReNu multiPlus je priporočljiva tudi v primeru, kadar vam okulist svetuje alternativni postopek brez drgnjenja.Cena ReNu MultiPlus 360 ml = 10,00 EURNaročilo na očesni pregledSorodni članki:

- Navodila za uporabo kontaktnih leč

- Vrste kontaktnih leč

- Pregled za kontaktne leče

- Učenje o uporabi in negi kontaktnih leč